• Kies automatten van naaldvilt of velours

  Mijnautomatten.nl levert drie verschillende soorten automatten die allemaal vervaardigd zijn uit hoogwaardig tapijt van Nederlandse tapijtfabrikanten. Naast het voordelige naaldvilt, bieden we twee fraaie kwaliteiten velours.

 • Naaldvilt

  Naaldvilt heeft een wat grovere, robuuste uitstraling. Dit komt door de lusvormige pool die ontstaat bij het productieproces, waarbij op dezelfde wijze als bij een naaimachine een onder- en een bovendraad door elkaar worden gelust. Ons naaldvilt automatten hebben een relatief goede slijtvastheid en zijn leverbaar in zwart en antraciet. Standaard voorzien van een hakplaat op de bestuurdersmat. Voor de afwerking van naaldvilt automatten kunt u kiezen uit garen (gefestonneerd) of geweven band.

 • Velours Classic

  Het tapijt dat we in onze velours automatten verwerken is getuft. Dat wil zeggen dat machinaal met duizenden kleine naaldjes draden in lusjes uit de stof worden getrokken, die vervolgens worden doorgesneden. Zo ontstaat er een fijnharige korte pool die zacht aanvoelt en een exclusieve uitstraling geeft. Bovendien hebben deze matten een hogere slijtvastheid en vuilopnamecapaciteit.

  De Velours Classic heeft een pool van 8 mm en is leverbaar in vijf kleuren: zwart, grafiet, beige, blauw en rood. De matten kunnen zowel met als zonder hakplaat geleverd worden en voor de afwerking kunt u kiezen voor geweven band of nubuck.

 • Velours Premium

  Ons paradepaardje! De hoogste kwaliteit tapijt met de beste specificaties als het gaat om comfort, uitstraling en slijtvastheid. De Velours Premium heeft een iets langere pool van 10 mm waardoor de opnamecapaciteit van vuil nog hoger is. Leverbaar in zwart, grafiet of beige. Ook voor de Velours Premium automatten kunt u kiezen voor een afwerking met geweven band of nubuck. De plaatsing van een hakplaat is bij deze kwaliteit niet nodig.