• Maatwerk in automatten uit eigen fabriek

  Mijnautomatten.nl kan bogen op meer dan 25 jaar ervaring in het vervaardigen van automatten in alle soorten en maten. We weten van de hoed en de rand als het gaat om tapijtkwaliteit, exacte pasvorm en mogelijke afwerkingen. In onze modern uitgeruste fabriek in Genemuiden werken we met een team vakmensen dat ervoor zorgt dat elke order snel en precies wordt uitgevoerd. Maar het begint natuurlijk allemaal met het tapijt. Bij ons geen inferieure kwaliteit uit het buitenland, Mijnautomatten.nl maakt uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogstaande tapijten van Nederlandse fabrikanten.

 • Zekerheid in pasvorm

  We beschikken over duizenden digitale tekeningen van de automatten voor zo’n beetje elk model van alle bekende automerken. Nadat de automatten online besteld zijn, wordt elke order met uiterste precisie gesneden door een computergestuurde snijmachine. Die zorgt niet alleen voor zekerheid over de juiste vorm, maar ook voor een zo laag mogelijk verlies van materiaal, doordat alle automattensets op een zo ideaal mogelijke manier uit de tapijtrol worden gesneden.

 • Vakkundig handwerk maakt het verschil

  Elk autotapijt wordt bij ons door twee vaardige handen op de naaimachine afgewerkt. Zowel het festonneren met garen als het afzetten met geweven band of nubuck gebeurt bij ons met de hand. Onze medewerkers verstaan hun vak, koppelen snelheid aan precisie, maar zijn tegelijkertijd ook zeer kritisch op het eindresultaat. Zo wordt elke mat per stuk beoordeeld op afwerkingskwaliteit voordat deze doorgaat in het productieproces.

 • Ook op maat: de bevestiging

  Verschillende automerken kennen elk hun eigen bevestigingsmethode voor automatten. De daarvoor bestemde gaten worden al tijdens het snijproces aangebracht, zodat we zeker weten dat ze op exact de juiste plaats zitten. In de laatste stap van het fabricageproces worden hierin de juiste doppen voor het betreffende merk of model aangebracht. Behalve de pasvorm is daarmee ook de juiste bevestiging van de automatten gegarandeerd.

 • De tapijt-genen van Genemuiden

  Dat Mijnautomatten.nl gevestigd is in Genemuiden, is geen toeval. Genemuiden is namelijk de tapijthoofdstad van Nederland! Ongeveer 60% van al het in Nederland geproduceerde tapijt komt hier vandaan.

  Gelegen aan het Zwarte Water in Overijssel, een gebied waar de biezen (hoge grassoort) welig tierden, was Genemuiden een plek waar al in de 16e eeuw veel matten en stoelzittingen gevlochten werden. Halverwege de 18e eeuw had het stadje zich ontwikkeld tot het centrum van de Nederlandse mattenvlechterij en was de biezenteelt inmiddels flink gecultiveerd. Vanaf het begin van de 19e eeuw werden er nieuwe materialen aan de productie toegevoegd en werden er ook kokosmatten en sisalmatten gemaakt. Eerst nog met de hand, maar vanaf 1926 werd dit proces door weefmachines in fabrieken overgenomen en kon er op veel grotere schaal geproduceerd worden. Vooral de kokosmattenindustrie heeft na de tweede wereldoorlog veel gedaan voor het welzijn van Genemuiden en haar bewoners. In de jaren ’60 is hieruit de hedendaagse tapijtindustrie ontstaan.

Gemiddelde klantwaardering

Hulp of advies nodig?

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van
08:00 tot 17:00 uur (lokaal tarief).

Of ga naar de klantenservice

Bestel nu de matten voor uw auto

Niet goed, geld terug garantie!