• Autotapijt

 • Zo beschermt u uw autotapijt!

   

  Vrijwel elke auto heeft autotapijt op de bodem liggen. Het tapijt beschermt niet alleen de metalen bodem maar ook de stoffen bodem, en zorgt ervoor dat het interieur van uw wagen er verzorgd bij ligt. Uw automatten zijn de bescherming die tussen uw voeten en de bekleding in ligt, en dus is het een goed idee om deze op tijd te vervangen. Daarnaast zijn er meer dingen die u kunt doen om uw autotapijt veilig, slijtvrij en schoon te houden. Benieuwd wat u kunt doen om het tapijt in uw auto te beschermen? Op deze pagina helpen we u op weg.

  Autotapijt reinigen

  Het is vrijwel niet te voorkomen dat het tapijt van de auto in de loop der maanden vies wordt, ook wanneer uw automatten in goede staat zijn. Er komt altijd wel wat vuil of vocht op terecht bij het in- en uitstappen. Daarom is het verstandig om uw autotapijt eens in de zoveel tijd grondig te reinigen. Daarmee voorkomt u dat vuil en vocht te diep in de bekleding trekt en schade veroorzaakt.

  Wilt u uw auto interieur reinigen? Dit is hoe u daarmee aan de slag kunt:

  • Haal voor bij het reinigen de vloermatten uit uw auto.
  • Stofzuig grondig, ook onder de pedalen en stoelen.
  • Gebruik een speciale tapijtreiniger om vlekken, vuil en nare luchtjes uit het tapijt in uw auto te krijgen.
  • Borstel de tapijtreiniger in het tapijt, zodat het de tijd heeft in te werken.
  • Neem het autotapijt vervolgens af met een natte doek, zodat er zoveel mogelijk reiniger en vuil verwijderd wordt.
  • Laat de binnenkant van de auto en de autotapijten vervolgens een tijdje luchten zodat het kan drogen.

  Het belang van tapijt in uw auto

  Uw auto is niet voor niets met autotapijt uitgerust. Het draagt niet alleen bij aan de verzorgde uitstraling van uw auto, maar zorgt er ook voor dat de bodem eronder beschermd is tegen vocht en vuil. Een goed verzorgd autotapijt zorgt ervoor dat uw auto er weer als nieuw uitziet en een frisse uitstraling heeft. De bekleding van de deuren en het plafond in de auto is doorgaans niet aan slijtage onderhevig, maar dat geldt niet voor het autotapijt op de vloer. Daarom is het van belang dat u het regelmatig grondig schoonmaakt met een daarvoor geschikte reiniger, en op tijd uw automatten vervangt. Die houden uw autotapijt namelijk schoon en heel.

  Automatten set van mijnautomatten.nl
 • Het tapijt in uw auto vervangen?

   

  De bekleding onder uw autotapijt beschermt uw auto. Uw autotapijten vervangen wanneer ze versleten zijn is natuurlijk mogelijk, maar uw auto voorzien van nieuwe bekleding eronder is een lastige en vooral ook kostbare zaak. De vloer van uw auto is namelijk niet vlak, maar heeft rondingen, inkepingen en uitsteeksels waar u omheen moet werken. Daarom doet u er goed aan om de bekleding goed te beschermen, en te voorkomen dat u de bekleding moet vervangen. Goede tapijten helpen het risico op slijtage van de bekleding sterk te verminderen. Autotapijt op maat kopen zorgt ervoor dat de tapijten precies passen bij uw model en merk auto.

  Voorkomen is uiteraard beter dan genezen! Een belangrijke rol is weggelegd voor de autotapijten. Houd de status van uw tapijten dus goed in de gaten. Zo kan het voorkomen dat er door de herhaalde beweging van uw voet op de pedalen uiteindelijk een gat in uw automat schuurt. Is het tijd om uw autotapijt te vervangen? Dan kunt u bij ons uw op maat gemaakte automatten online kopen.