• Auto-interieur reinigen

 • Het interieur van uw auto reinigen: zo doet u dat!

  Niet alleen de buitenkant van uw auto, maar ook de binnenkant verdient eens in de zoveel tijd uw onverdeelde aandacht. Met regelmaat uw auto-interieur reinigen zorgt ervoor dat uw auto er goed verzorgd uitziet en vervelende luchtjes of vlekken verdwijnen. In een schone auto rijdt u nu eenmaal prettiger! Maar waar kunt u op letten wanneer u uw auto-interieur gaat reinigen? Op deze pagina geven we u een paar handige tips mee waarmee u uw auto grondig kunt schoonmaken.

  Uw auto schoonmaken aan de binnenkant

  Uw auto-interieur reinigen kan een behoorlijke onderneming zijn. De binnenkant van uw auto bestaat dan ook uit verschillende onderdelen, die allemaal andere eisen stellen aan de manier waarop u ze verzorgt. Denk aan de harde delen, zoals het dashboard en de deuren, de bekleding van de stoelen en natuurlijk uw automatten. Een goed begin is het halve werk, en daarom is het dan ook verstandig om te zorgen dat uw auto leeg is voordat u met het reinigen begint. Zorg dat er geen spullen meer op de grond zwerven, het dashboardkastje uitgeruimd is en de kofferbak leeg is. Zo kunt u snel van start met uw auto-interieur schoonmaken.

  Denk bij uw auto-interieur reinigen aan de volgende onderdelen:

  • De harde oppervlakken (het dashboard, de deuren).
  • De ramen van uw auto.
  • De bekleding van de vloer en het plafond.
  • Uw kofferbak.
  • De automatten en het autotapijt.
  • De bekleding van de stoelen en hoofdsteunen.

  De stoelen en bekleding reinigen

  Uw auto reinigen aan de binnenkant begint bij de bekleding. De stoelen en vloer van uw auto zijn namelijk kwetsbaar. Omdat ze zacht zijn, trekt vocht en vuil er eenvoudig in. Dat kan voor vlekken zorgen. Gaat u uw auto-interieur reinigen, zorg er dan voor dat u vooraf goed stofzuigt. Daarmee verwijdert u het meeste zand en ander vuil van de bekleding en de vloer. Gebruik voor het stofzuigen het liefst een gewone stofzuiger, of maak gebruik van de speciale stofzuigers in een autowasstraat. Een kruimeldief lijkt handig, maar zijn niet krachtig genoeg om het vuil effectief uit de bekleding te verwijderen. Een speciale opzetkop kan helpen om tussen de kiertjes en gleuven in de stoelen te komen. Zo slaat u geen plekje over.

  Zijn de stoelen in uw auto bekleed met stof? Verwijder dan eventuele vlekken met een speciaal schoonmaakmiddel of met zuiveringszout. Door het in te laten trekken, verwijdert u ook meteen de eventuele nare geurtjes. Leren autostoelen kunt u het beste afnemen met een licht vochtige doek, waarna u ze schoon kunt maken met een speciale leerreiniger. Gebruik achteraf een speciale leerlotion, waarmee u barsten voorkomt en het leer goed onderhoudt.

  De details: de ruiten en rubbers

  Bij het interieur van uw auto reinigen, worden de rubbers bij de portier wel eens vergeten. Daar kan zich in de loop der tijd echter aardig wat vuil ophopen. Neem de rubbers dus ook mee wanneer u uw auto-interieur gaat reinigen. Dit doet u door een mild reinigingsmiddel en een vochtige doek te gebruiken. Gebruik geen reiniger op oliebasis, want dan loopt u kans om de rubbers juist te beschadigen. Ook de autoruit kan wat extra aandacht gebruiken. Dat kunt u eenvoudig doen door een gewone glasreiniger te gebruiken en de ruit met een microvezeldoekje schoon te maken. Zo verwijdert u het vuil dat zich hier mogelijk heeft opgehoopt, en zorgt u dat u te allen tijde goed zicht op de weg houdt.

 • Vergeet de automatten niet!

  Ook de automatten verdienen extra aandacht wanneer u het interieur van uw auto gaat reinigen. Gelukkig kunt u deze eenvoudig uit de auto verwijderen door de bevestigingspunten los te halen. Vervolgens kunt u ze goed uitkloppen om het meeste vuil en zand te verwijderen, om ze vervolgens te stofzuigen. Rubberen matten kunnen worden schoongespoeld met een hogedrukspuit, maar ook velours of naadvilt automatten schoonmaken kan met een beetje water. Met een natte borstel poetst u het hardnekkigste vuil uit de matten. Is alleen water niet genoeg? Gebruik dan een milde allesreiniger.

  Een echt fris interieur met nieuwe automatten

  Gaat u uw auto-interieur reinigen, dan kan het zijn dat u erachter komt dat uw originele automatten aan vervanging toe zijn. U herkent sporen van slijtage al snel: de stof wordt daarbij op sommige punten dunner, of u dreigt door de beweging van uw voet een gat in de automat te slijten. Ook kan het zijn dat de bevestigingspunten lam zijn geworden en niet meer goed aansluiten. Merkt u deze slijtagesporen op, dan is het een goed idee uw automatten te vervangen. Daar zijn ze dan ook voor bedoeld: bij het interieur van uw auto reinigen kunt u de matten eenvoudig loshalen en vervangen. De matten beschermen de bekleding eronder, die een stuk minder eenvoudig te vervangen is. Uw auto schoonmaken aan de binnenkant is dus ook een goed controlemoment wanneer het op uw matten aankomt. Een nieuwe set automatten (op maat) bestellen is bij ons gelukkig in een handomdraai gedaan. U ontvangt ze al binnen drie tot vijf werkdagen. Komt u er na het auto-interieur reinigen dus achter dat u nieuwe automatten nodig heeft? Bestel ze snel online in onze automat webshop!

  Mijnautomatten set